Giro555: Nederland helpt Sulawesi

11 oktober 2018 - 285 keer bekeken

Vorige week vrijdag ontving ik een appje van Mark, teamleider bij het Rode Kruis. Daarin de vraag of ik wilde helpen bij de nationale actiedag ‘Nederland helpt Sulawesi’ van Giro555. Natuurlijk wil ik dat! Ik heb ook bij de vorige twee edities geholpen en naast dat het iedere keer weer een mooi spektakel is, vind ik het natuurlijk fijn om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan zo’n broodnodige actie.

Ik trommelde een paar Upstream-collega’s op en zo liep ik gisteren samen met Marrigt van der Valk en Marloes van Willigenburg Beeld en Geluid in Hilversum binnen. Even inchecken; polsbandjes om, shirts aan en vervolgens richting het webcareteam.

Om 18.00 uur begonnen onze shifts. Wij concentreerden ons op Twitter en Facebook en voerden daar gesprekken met voorstanders en (helaas zijn ze er iedere keer in grote getale) tegenstanders van de actiedag. Ik zeg concentreren, maar dat is soms best lastig. Want er gebeurt zoveel om je heen! Nick en Simon gaven een huiskamerconcert, Trijntje Oosterhuis trad op, Justine Pelmelay zong haar Songfestivalkneiter. Frits Sissing en Dionne Stax praatten de dag aan elkaar.

De sfeer zat er goed in. Tussen het twitteren en facebooken door was er tijd voor een gebbetje. Zo zongen we luidkeels mee met de artiesten, werden we getrakteerd op een heerlijk Indisch pasteitje en activeerden we onze eigen vrienden en familie met Insta stories en het uitdelen van Tikkies.

Iets voor 23.15 uur was daar het moment van de voorlopige eindstand. Door Dionne Stax bekend gemaakt bij Pauw. Bekijk het fragment vanaf 5:13. Ruim 11 miljoen! Wat mooi dat Nederland zo gul heeft gegeven.

Het is te hopen dat Giro555 niet snel weer in actie hoeft te komen. Maar als dat dan toch moet, dan appen ze maar! Ik kom graag weer helpen.

Reageer »

Reactie
Naam *
E-mail adres * (wordt niet getoond)
Website


Social Connection
Antina van der Veen

telefoon   06 37 19 47 61
mail  info@socialconnection.nl

Dijkerhoekseweg 13-15
7451 LV Holten