Vrijwilligerswerk voor Giro 5125

23 oktober 2017 - 313 keer bekeken

Vorige week zat ik te wachten op een collega van de Koninklijke Bibliotheek. Op de tafeltjes in de kantine lag de nieuwste editie van het personeelsblad. Ik bladerde er doorheen en stuitte op een foto van (een deel van) het Landelijk Social Media Team van de Bibliotheek. Gut ja, daar moest ik nog wel iets over posten op mijn site!

Afgelopen zomer liet orkaan Irma een ravage achter op Sint-Maarten. Om de inwoners van dit eiland er weer enigszins bovenop te helpen, werd een nationale actiedag georganiseerd door het Rode Kruis. In maart van dit jaar hielpen we al mee met de Giro 555-actie voor de hongersnood in Afrika. Ook nu wilden we graag ondersteunen bij de webcare voor de Giro 5125-actie voor Sint-Maarten.

Midden in de nacht ging de wekker om tijdig in Hilversum bij Beeld & Geluid te verschijnen. Onze dienst zou om 6.00 uur starten, dus we reden rond 5.30 uur achter DJ Gerard Ekdom aan de parkeergarage in. Voordat we onze actieshirtjes aantrokken, gingen we eerst nog even foto’s maken van het mooie gebouw waarin we onze shift zouden draaien.

Maar toen aan het werk! We werden ge√Įnstrueerd, kregen FAQ’s uitgereikt, maakten kennis met de andere vrijwilligers van die dag en konden aan de slag om de vele berichten die binnenkwamen op o.a. Facebook, Twitter en via Whatsapp te beantwoorden. We werkten heel wat weg maar konden het toch niet nalaten regelmatig even op te kijken van ons werk om BN’ers te spotten ūüôā

Rond 15.00 uur werden we afgelost door de volgende groep vrijwilligers die tot ’s avonds laat zouden werken. Moe maar met een goed gevoel konden we huiswaarts. Het Rode Kruis of √©√©n van de andere organisaties van de SHO mag mij altijd vragen voor een volgende actiedag!

Reageer »

Reactie
Naam *
E-mail adres * (wordt niet getoond)
Website


Social Connection
Antina van der Veen

telefoon   06 37 19 47 61
mail  info@socialconnection.nl

Dijkerhoekseweg 13-15
7451 LV Holten