Webcare voor Giro555

29 maart 2017 - 653 keer bekeken

De verschrikkelijke hongersnood in Afrika noodzaakt de samenwerkende hulporganisaties om onder de naam Giro555 vandaag een nationale actiedag te houden. Tijdens zo’n actiedag zijn er heel veel vrijwilligers nodig, waaronder mensen om het webcareteam te bemannen.

Vorige week werd ik gewezen op een oproep van social media manager Erik Slofstra, werkzaam voor Giro555 die op zoek was naar webcaremedewerkers. We legden contact en ik ging aan de slag om mensen te regelen die hun agenda wilden schoonvegen om vrijwilligerswerk voor deze actiedag te doen.

Natuurlijk dacht ik meteen aan het Landelijk Social Media Team van de Bibliotheek. Met deze enthousiaste groep mensen werk ik nu al anderhalf jaar samen en ik weet hoe maatschappelijk betrokken ze zijn. Het lukte! Met een afvaardiging van 5 mensen vertrokken we vanochtend in alle vroegte (de wekker ging om 3.30 uur) naar Hilversum. Toen Gerard Ekdom met zijn ochtendshow op de radio om 5.55 uur het officiële startschot van de actiedag gaf, werden wij nog even klaargestoomd om berichten op Whatsapp, Facebook en Twitter af te handelen namens Giro555.

Terwijl Paskal Jacobsen en Typhoon voor heerlijke achtergrondmuziek zorgden, maakten wij een start met het beantwoorden van honderden berichtjes vanachter onze oranje bureautjes. Maar wat was het af en toe lastig om te concentreren, want de ene na de andere BN’er kwam langs. ‘Kijk daar is Paul de Leeuw! Heb je Lodewijk Asscher al gezien? Oh, Irene Moors is er ook! Daar heb je Diederik van Wie is de Mol!’. Zo ging het de hele dag door.

Wat konden we veel mensen bedanken voor hun steun voor de actie. Kinderen hadden flessen ingezameld, mensen doneerden de opbrengst van een tassenverkoop etc. Maar webcare is niet alleen blije berichtjes beantwoorden, ook kritische noten probeerden we te kraken. Om 15.00 uur stopten wij met onze shifts. Moe, maar heel voldaan. Want wat was het een leuke ervaring. Giro555, bel maar als je ons weer nodig hebt! En heb jij nog niet gedoneerd? Doen hoor!

 

Reageer »

Reactie
Naam *
E-mail adres * (wordt niet getoond)
Website


Social Connection
Antina van der Veen

telefoon   06 37 19 47 61
mail  info@socialconnection.nl

Dijkerhoekseweg 13-15
7451 LV Holten